Vrienden, judoka’s en sympathisanten,

Fijne avond. Zondagavond 01u.36 en laatste berichtje vanuit Japan. Binnen 4 uur heb ik een shuttle naar de luchthaven. Brrrr, zal pieken. Gelukkig slaap ik wel op de vlucht.

Het was fijn. Neen, fantastisch eigenlijk. De finales deze morgen waren allemaal hetzelfde: Japan – Japan en Spanje. Op de duur werd het voorspelbaar… Maar het was wel mooi om zien. We waren getuige van top-demonstraties in alle kata! Wereldniveau…. Plezant dit te kunnen aanschouwen in de dojo en niet alleen op video…

Daarna 2 uur kata training gehad van Sato sensei. Hoe raar dat ook mag klinken, maar opnieuw veel bijgeleerd. Je denkt een kata te kunnen op een bepaald moment, maar toch leer je continu bij. Da’s wat judo mooi maakt. Da’s wat het leven mooi maakt….

Bon, we gaan niet beginnen filosoferen. Een andere keer misschien… J Nu pakken en slapen.

Maar voor ik afsluit wil ik nog even iets rechtzetten. Ik heb gisteren enkele mensen bedankt die een groot aandeel hebben in onze prestatie, maar ik zou hier toch nog 3 mensen willen vermelden die ik gisteren niet vermeld heb. Marc (Nevejans), vriend en judoka van ons allemaal wil ik zeker en vast bedanken om hier –op eigen houtje- aanwezig te zijn en te supporteren. De steun was bepalend! Joeri (Van Renterghem): zelfde systeem en daarenboven, alvast al bedankt voor de onuitwisbare momenten vast te leggen op de gevoelige plaat en film!

Guys, your support meant a lot to us! Ook al weten jullie dit, thanks!

Iedereen nog een fijne dag en tot woensdag op de tatami in Merelbeke….

Groeten,

Dirk.