Hallo iedereen.

Woensdagmorgen 31/10 en ik kan de slaap niet meer vatten. Gisteren (dinsdag) om 19u.45 als een blok in slaap gevallen. Jetlag aan het verwerken…

Mijn gedachten dwalen nog steeds af naar Tokyo. Het is voor Christophe en mij een onvergetelijke gebeurtenis geweest. Pas enkele dagen na het gebeuren wordt het je duidelijk. Hoe een sport toch zo je denken en doen mee kan bepalen. Je meehelpt je karakter te vormen en je handelingen in het dagelijkse leven mee beslist. Ik zag gisteren Seth (één van m’n 2 zonen) spelen op ‘t speeltapijt, in halve kniestand, en betrapte mezelf erop dat ik hem leerde zijn tenen in de mat te plaatsen…. (Da’s namelijk heel belangrijk als reaktie van Tori op Uke in kata)

De kata, en meer in ‘t bijzonder de kime-no-kata, heeft mij nu toch al de laatste jaren bijna dagelijks bezig gehouden op en naast de mat. Hij heeft mij woede, verdriet, verlies maar ook al plezier, deugd en heel veel vreugde gebracht. Laat het zo verder duren! Koester de momenten wanneer je, wherever you may roam, op de tatami staat.

Ik ben ook naar huis gekomen met een mooie levensles: Respect voor ouderen is iets wat de japanse cultuur hoog in het vaandel draagt. Dit vertaalt zich ook naar het judo toe. Het groeten naar de ouderen (meestal hogere graden) is iets wat ik bij ons niet zoveel zie gebeuren als ginder. Laat het een les in nederigheid en respect zijn….

Goed, dit filosofisch stukje wil ik graag afsluiten met het bedanken van onze énige vrouwelijke supporter on the spot: Natahalie (De Pauw). Zij zit samen met Christophe nu nog in Japan, maar ik wil haar bedanken voor de support en het mogelijk maken van deze weblog. Thx Nat!

Ook André (Vlerick) verdiend een dankwoordje. Hij volgde ons vanuit Merelbeke van heel dichtbij en was de eerste die steeds ons nieuws wou weten om het op de weblog van het regionaal nieuws van het Nieuwsblad te plaatsen. Thx André.

Ook jullie lezers en supporters wou ik graag bedanken voor de interesse en de moral support en ik hoop jullie massaal te begroeten op de tatami. Judo rules!

Gr,

D.